Verdier


Våre kjerneverdier er Næring, Natur og Nabolag. Les mer om dem her.


Næring

Naturlige ingredienser

Vi benytter kun naturlige råvarer i våre produkter. Fôret som kyrene spiser er 100% fritt for genmodifisering. Dette er våre naturlige tilsetningsstoffer: Stevia er en naturlig søt plantevekst. Erytritol er et naturlig søtningsmiddel uten kalorier som blandt annet finnes i pærer. Soyalecitin er et antiklumpemiddel som naturlig forekommer i soya. Dette bruker vi for at myseproteinet og den rå kakaoen skal blande seg godt ut i melk. Vi bruker så få ingredienser som mulig i produktene våre. Slik oppnår vi den rene og naturlige smaken!

Skånsom behandling

Våre ingredienser blir behandlet så skånsomt som mulig for å ivareta næringsverdien. Melken vår behandles skånsomt og filtreres uten syrebehandling. Vi bruker kun norsk melk; den norske melkeproduksjonen bruker minst antibiotika i Europa. Kakaoen vår er ikke varmet opp til høye temperaturer. Slik beholder vi de sunne næringsstoffene og antioksidantene!

Sunne næringsforhold

Produktet vårt er formet for å være så sunt som mulig: Høyt innhold av protein fra melk, sunne fettsyrer fra økologisk kakao og naturlig søtning.  Melkeprotein fra myse har høy biologisk verdi og skånsomt behandlet kakao gir sunne fettsyrer.

 

Natur

Dyrevelferd

Det er viktig for oss at dyrene har det bra. Kyrene som produserer melka vår gresser ute i minst 8 uker hver sesong. Vi bruker kun norsk melk; kyrene får desidert minst antibiotika i Europa. Piggtrådgjerder er forbudt. Maten dyrene spiser er ikke genmodifisert. Glade dyr som blir behandlet bra og får gresse ute gir god, naturlig smak og en god samvittighet!

Bærekraftig produksjon

Vi bryr oss om naturen og vil at jorden skal være et godt sted å bo, også for våre etterkommere. Derfor støtter vi bærekraftig produksjon i alle vår ledd. Vi bruker økologisk kakao, gressfødde kyr, miljøvennlig emballasje og klimanøytral transport.

Miljøvennlig emballasje

Vi er opptatt av å ta vare på miljøet. Derfor kommer vår papp og papir fra bærekraftig skogbruk sertifisert av PEFC, det er behandlet uten klor og det er CO2-nøytralt. Vi bruker løsemiddelfritt lim. Våre forpakninger er resirkulerbare og gjenvinnes i papiravfall.

Klimanøytral distribusjon

Alle våre varer sendes som klimanøytral brevpakke eller klimanøytral servicepakke. Vi jobber med å få varer sendt med miljøbud (alternativt drivstoff- og sykkelbud) i Oslo.

 

Nabolag

Kortreist mat

Melken vår kommer fra norske gårder. Vi benytter norske råvarer der det er mulig for å unngå miljøbelastende import.

Fairtrade kakao

Kakaobønner har dårlige vekstvilkår i Norge så kakaoen er importert fra utlandet. Vi er motstandere av barnearbeid og den grusomme behandlingen mange kakaobønder får i dag. Vi bruker 100% økologisk, fairtrade kakao: Våre produkter kan nytes med god samvittighet!

Vi støtter de små aktørene

Vi er en gründerbedrift og ønsker å støtte andre norske gründere. Vi samarbeider med flere aktører i nærområdet, hvis du har ditt eget utsalgssted eller liknende ta gjerne kontakt for et samarbeid.